Kiropraktik

Vi anbefaler et årligt sundhedseftersyn

 

Dyrlæge Camilla Lamhauge-Mortensen har taget uddannelsen til certificeret kiropraktor for dyr hos Backbone Academy for Veterinary Chiropractic and Healing Arts. Uddannelsen til kiropraktor tager et halvt år og foregår i Tyskland, hvor dyrlæger fra hele Europa kommer og lærer om kiropraktik.

 

Lysten til at videreuddanne sig indenfor kiropraktik, var et ønske om at få et ekstra redskab i dagligdagen til at hjælpe dyr i behandlingen af problemer med bevægelsesapparatet. Kiropraktik er meget velegnet hos hunde. Kiropraktik er et fint supplement til den traditionelle medicinske dyrlægebehandling og hundene nyder behandlingen.

 

Derudover kan hunde med skader, skavanker eller i genoptræning have stor glæde af kiropraktisk behandling, dels til at minimere skævheder som følge af hundens problemer, men også til at minimere smerter. Kiropraktik fokuserer på manuel behandling af hvirvelsøjlen, skulder og bækken og i sjældnere tilfælde lemmerne. Behandlingen sigter mod at smidiggøre de led som ikke bevæger sig optimalt som følge af skader, overbelastning eller kroniske forandringer. Herved genoprettes dyrets evne til at bevæge sig utvungent og smertefrit. Kiropraktik anvendes som redskab for at forbedre eller genoprette mobiliteten i led, så kommunikationen mellem led og hjerne kan blive genoprettet og funktionen af muskler og nervebaner bliver normaliseret, efter at de har været under negativ påvirkning af for lidt plads til nervesignaler. Kiropraktik er ikke behandling af knogler som er gået ud af led. Det er heller ikke noget som kræver en stor styrke, da det er et spørgsmål om præcision, hastigheden og udsvinget af korrektionen som er afgørende for en succesfuld behandling. Der vil ved en korrektion af et led med manglende bevægelse ikke høres et ”knæk” som tegn på at korrektionen er sat på plads.

 

Kiropraktik er meget enkelt at give led med nedsat bevægelighed en øget bevægelighed via manuel manipulation. Dette opnås udelukkende ved brug af hænderne som redskab.

Problembehandling: Nedenstående symptomer kan være indikation for kiropraktisk behandling af hund.

 

· Ændring af bevægelsesmønster evt. stivhed

· Smerter

· Halthed, evt. skiftende fra ben til ben og fra dag til dag

· Pasgang

· Hunden løber på to spor, den løber sidelæns

· Ændring af adfærd

Tilstande som kiropraktik kan smertelindre eller afhjælpe.

· Gigt tilstande

· Sekundære problemer i ryg og lænd medført af hofteledsdysplasi

· Øget følsomhed i huden

· Nervelidelser, inklusive lammelser/delvise lammelser

· Akut skade

Nedenstående handlinger kan føre til nedsat led bevægelighed.

· Hurtige træk og pludselige retningsændringer.

· Hunde i hård træning

 

Velvære og forebyggende behandling:

 

Hunde nyder behandlingen

 

Kiropraktik kan med fordel benyttes forebyggende til hunde, og anbefales til brugshunde herunder meget aktive hunde.

 

Ring Svendborg Dyrehospital for en aftale 62216421 (telefontid 8-9).

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik