Før og efter operation

Før og efter operation

 

Det er naturligt at man som dyreejer kan være bekymret for at få sit kæledyr bedøvet, men vi gør alt for at sikre at dit dyr får en så sikker bedøvelse som muligt. Tillige med en så smertefri og så god opvågning som muligt. Vi bruger i vid udstrækning samme procedurer som når mennesker bedøves på sygehuse.

 

Inden operation:

 

Dyrene skal møde fastende (gælder ikke gnavere) fra aftenen før. De må få normal aftensmad, hvorefter foderskålen fjernes. Vandskålen fjernes om morgenen. Hunde skal på en lufte tur inden indlæggelsen.

 

Ved indlæggelsen vejes dyret. Almentilstand samt hjerte- og kredsløbsfunktionen vurderes. Ofte anbefales udtaget en blodprøve for at vurderer organernes funktion. Denne analyseres umiddelbart efter udtagelsen, så resultatet foreligger inden narkosen.

 

Ved indlæggelse får dyret typisk en beroligende og smertestillende indsprøjtning, så det videre forløb hverken er forbundet med smerte eller angst.

 

Der anlægges typisk også et venekateter, så vi hele tiden har adgang til at kunne medicinere direkte i blodet. Venekateteret bruges til bedøvelsen, samt til væskedrop.

 

Bedøvelsen tilpasses individuelt til det enkelte dyr i forhold til dyrets alder, almentilstand, operations type og helbred.

Under operationen:

 

For at opnå en meget sikker og regulerbar bedøvelse har dyret oftest et kateter i luftrøret under hele operationen. Herigemmen gives ilt og narkosegas. Vi kan hele tiden regulere dybden af narkosen så den ikke ligger dybere i bedøvelsen end nødvendigt.

 

Under operationen overvåger vi dyrets bedøvelsesdybde ud fra reflekser og dyret er koblet til overvågning. Vi overvåger blodtrykket, blodets iltindhold, EKG mm.

 

Efter operationen:

 

Dyret kan være påvirket af narkosen resten af dagen. Den kan være træt, have usikker gang og muskel-sitring.

 

Mange operationer lukkes med indvendige selvopløsende tråde, så operationssåret bliver meget lille. Vi tilbyder altid en gratis sårkontrol efter 10 dage.

 

Efter operationen er det vigtigt at undgå at såret bliver inficeret. Hvis dyret slikker i det vil det blive inficeret. En krave er oftest den bedste beskyttelse. Vi har også andre muligheder som eksempelvis bodystockings og oppustelige kraver.

 

Ved hjemsendelsen gives information om evt. medicin til efterbehandling mod smerter, hvad man skal holde øje med ved såret, hvad dyret kan og må samt evt. genoptræning.

 

Vi tilbyder altid en gratis sårkontrol 10 dage efter operationen.

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik