Persisterende mælketænder

En hvalp har ved 8 ugers alderen normalt 28 mælketænder. Mælketænderne bliver efterfølgende erstattet med permanente tænder. Dette skifte foregår typisk ved 4-6 måneders alderen. Den voksen hund har normalt 42 permanente tænder. 

 

Sommetider kan en eller flere mælketænder sidde fast selv efter, at de permanente tænder er brudt frem. Disse kaldes persisterende eller tilbageholdte mælketænder. Årsagen til at de ikke falder ud, er at roden ikke tilbagedannes, som den normalvis bør.  

 

Blivende mælketænder, der ikke falder ud af sig selv, kan skabe fejlstilling hos hvalpen, da de permanente tænder kan blive skubbet ud i en forkert position. 

 

Det er oftest hjørnemælketænder, som kan blive persisterende, men det ses også af og til ved for- eller kindtænder. Det er primært hunde af mindre racer, hvor tilstanden findes.  

 

Når der er persisterende mælketænder, bør disse ekstraheres for at der ikke kommer komplikationer, som f.eks. fejlstilling af de blivende tænder, samling af snavs og tandsten, tandkødsbetændelse mm.

  

Ved unghundekonsultation i 7 mdrs. alderen vil vi typisk registrere persisterende mælketænder. Og vi vil lave en løsningsplan 

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik