Knoglebrud kæledyr

Frakturer

 

Vi har jævnligt tilskadekomne hunde med knoglebrud. Oftest kommer de akut ind i vagten eller bliver henvist fra kollegaer. Det har været medvirkende til at vi har opbygget et sikkert erfaringsgrundlag.

 

Udredning af skaden med røntgenfotografering er vigtig for at kunne lave en grundig planlægning af behandlingen af ortopædkirurgiske patienter

 

Hyppige knoglebrud er

 

– Tværfraktur af underarmsknogler – Radius og/ eller Ulna

 

– Fraktur af lårben – Femur

 

– Fraktur af overarmsknogle – Humerus

 

– Frakturer af div. mindre knogler

 

Frakturer, der inkluderer led skal stabiliseres meget nøjagtigt under kompression.

 

Stabilisering af brud udføres operativt med stabiliseringsplader, kompressionsplader, kompressionsskruer, cerclage wire mm.

 

Stabilisering af rørknogler udføres med marvsøm (Intramedulær pinning).

 

Afsprængnings brud/ knoglefragmenter stabiliseres med Kirschner pinns eller Arhtodese Pinns

Ekstern perkutan fiksation (Ex-fix)

Stabiliseringsmetoden vælges på baggrund af den aktuelle patient og frakturtypen

Ofte kombineres flere tekniker for at opnå den bedste stabilitet til mindst gene for dyret

 

Efter operationen

 

Hjemsendelse efter operationen er typisk dagen efter. Ved hjemsendelsen udleveres skriftligt materiale til dyrets ejer med anvisninger og beskrivelse af hvilke restriktioner dyret har i det videre forløb, samt og genoptræning.

 

Ortopædkirurgi udføres af vores kirurg Jens Jørgen Abildskov, der har speciale og en certificeret uddannelse i kirurgi GPCert(SAS): General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery. Jens Jørgen Abildskov er tillige fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte.

 

Ønskes information om ovennævnte operationer kontakt os gerne, bedst i telefontiden hverdage kl. 13 til 14. Vi oplyser gerne om forholdsregler før og efter en eventuel operation, samt en overslagspris for operationen.

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik