Tandfrakturer

Tandfrakturer kan forekomme som følge af skader på tænderne forårsaget af hårde genstande. Det kan ske under leg eller slagsmål. Det kan også indtræffe, når hunden tygger på en sten eller knogle, ved påkørsler, spark fra heste og lignende.  

 

Hvis frakturen er dyb, vil der blive åbent til pulpahulen. Pulpahulen en det hulrum i tanden hvor kar og nerver ligger. Når der er åbent til pulpa, er det forbundet med stor smerte hos dyret. Derudover er der en stor risiko for, at der efterfølgende dannes en tandbyld ved roden, som følge af at kanalen er åben for bakterier. Derfor kræver tandfrakturer altid behandling. 

 

Hvis frakturen opdages hurtigt (inden for få dage), er det muligt at lave en rodbehandling. Ellers er behandling ekstraktion af den knækkede tand.  

 

Hvis frakturen er overfladisk, kan der i nogle tilfælde laves en lakforsegling, som beskytter mod fremtidigt slid og plak.  

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik