Parring og fødsel

Vi anbefaler et årligt sundhedseftersyn

 

Meget kan gå galt – men som regel går det godt!

 

Hele forløbet fra løbetid til parring, drægtighed og succesfuld fødsel er et meget spændende område.

 

Vi har erfaring i at rådgive dig om forskellige typer af problemer, der kan opstå.

 

Parringen

 

En god og normal løbetid med en parring på det rigtige tidspunkt er den bedste forudsætning for drægtighed. Vi kan her hjælpe dig med at fastslå, hvornår det bedste tidspunkt for en parring er.

 

Man kan undersøge blodets indhold af hormonet progesteron og dermed konstatere, hvornår det er bedst at parre tæven. Ofte kombinerer vi det med et skedeskrab. 

 

I nogle tilfælde kan normal parring ikke finde sted og vi kan da inseminere tæven.

 

Drægtighed

 

Drægtigheden kan bekræftiges ved ultralydsscanning fra omkring 25. dagen. Hvis man ønsker at vide, hvor mange hvalpe man har i vente, kan antallet af hvalpe bestemmes ved røntgenoptagelse fra omkring 42. dagen.

 

I samråd med vores dyrlæger kan der tilbydes vaccination mod herpes i forbindelse med parring og drægtighed.

Fødsel

 

Ved selve fødslen, er der ofte nerver på, ikke kun for hunden, men måske også den evt. uerfarne opdrætter. Vi står til rådighed med gode råd og anvisninger, og skulle det være nødvendigt at udføre kejsersnit, har vi stor erfaring. Vi har faste og nedskrevne procedurer for dette og bruger en skånsom narkose, der sikrer både moderdyret og hvalpene/killingerne de bedste chancer.

 

Du er velkommen til at varsko os op til fødslen. Så har du sikkerhed for at vi er forberedt på med kort varsel at kunne hjælpe, hvis behov for et akut kejsersnit skulle opstå.

 

Vi tilbyder desuden sundhedsundersøgelse, vaccination, ID-mærkning og registrering af hvalpe- og killingekuld med tilhørende sundhedsbog til særlig fordelagtig pris. I er velkommen til at kontakte os for prisforespørgsel.

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik