Mundbetændelse

Hvad er mundbetændelse? 

 

Mundbetændelse er en betændelsestilstand i mundens slimhinde og indersiden af læberne. Slimhinden bliver rød, øm, hævet og irriteret, og der kan måske opstå belægninger på slimhinden. Slimhinden er ofte mest betændt ud for de øverste hjørnetænder og de forreste kindtænder. 

 

Årsagen til betændelsen er ikke helt klarlagt, men ofte er det tandsten eller tandkødsbetændelse, der er grunden. Selve betændelsen er oftest fremkaldt af bakterier eller svampe eller i sjældne tilfælde virus. 

 

Hvad er symptomerne på mundbetændelse? 

 

  • Dårlig ånde 
  • Tyggebesvær, måske nedsat appetit 
  • Smerteudbrud under spisning 
  • Savlen 
  • Hunden tager poterne op til munden eller kører hovedet hen ad gulvet 
  • Besvær med at lukke eller åbne munden 

 

Desuden kan der være symptomer på andre sygdomme, som medfører mundbetændelse. Disse sygdomme kan f.eks. være sukkersyge, nyresvigt, leversvigt og funktionsforstyrrelser i hundens modstandskraft, dvs. nedsat immunforsvar. 

 

Nogle gange kan det være en fordel at tage en bakterie- eller vævsprøve fra hundens mund for at bestemme en præcis diagnose og behandling. Det kan også blive nødvendigt at tage en blodprøve for at afgøre, om hunden har andre sygdomme, der kan være årsag til mundbetændelsen. 

 

Hvordan behandles mundbetændelse? 

 

Mundbetændelsen bliver behandlet med antibiotika og evt. med smertestillende medicin. Afhængig af sygdommens årsag bliver mange tilfælde også behandlet med binyrebarkhormoner. 

 

Det er vigtigt, at man også behandler den eller de lidelser, som forårsager mundbetændelsen. Det kan f.eks være behandling af tandsten, tandkødsbetændelse og tandbylder. Hunde med udpræget tendens til at danne tandsten får ofte trukket en eller flere tænder ud, fordi de tit er sæde for infektion og derfor kan have en sammenhæng med mundbetændelsen. 

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik