Rodbetændelse/Tandbyld

Rodbetændelse er en betændelsestilstand i den inderste del af tanden (pulpaen), hvor tandens nerve løber. 

 

Årsager til rodbetændelse/tandbyld 

 

  • Knækket tand 
  • Paradentose 
  • Stød på tanden 
  • Kraftig varmepåvirkning 
  • Kraftig kuldepåvirkning 
  • Stort tandslid 

 

Der er således mange årsager til rodbetændelse/tandbyld. 

 
Rodbetændelse/tandbyld er en meget smertefuld tilstand som er behandlingskrævende. Hunden eller katten kan ikke selv reparere tilstanden, som hvis den ikke behandles, bevirker en kronisk tilstand hvor nerven kan dø og dermed give betændelse ved rodspidsen. Dette kan ofte ses på røntgen eller ved at der opstår en tandbyld med dannelse af fistel. Desværre er det ikke altid at man opdager at der er rodbetændelse/tandbyld da dyret ikke kan fortælle at den har tandpine. Kun når det bliver så voldsomt at dyret spiser mindre, begynder at savle eller lugter kraftigt ud af munden har dyret mulighed for at ”fortælle”at det har smerter.  

 

En anden tilstand hvor man ved at der er rodbetændelse er, hvis en tand bliver blåligt misfarvet; her har tanden fået et traume og der er derved opstået nervedød og eventuelt rodbetændelse/tandbyld. 

 

 
Behandling af tandbyld eller betændelse i tanden er ofte ekstraktion. Der behandles eventuelt også med antibiotika. I nogle tilfælde, hvis lidelsen opdages tidligt (f.eks. i forbindelse med en tandfraktur) kan der laves en rodbehandling. Derved bevares tanden og dens funktion.  

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik