Patella operation

Knæoperation ved patellaluxation

 

Lidelsen kan forekomme i det ene eller begge knæled, den er enten arvelig eller betinget af et traume. Den ses hyppigst hos de små hunderacer, men kan også forekomme hos katte og større hunde.

 

Det hyppigste er, at knæskallen luxerer indvendigt for leddet (Medial Patellaluxation). Ved de små racer opstår det i hvalpealderen. Muskulaturen til knæskallen kan være ophængt forkert og det giver et forkert træk ned gennem knæskal og knæbåndet. Hvis det ikke opdages og en operation korrigerer fejlen udvikles deformering flere steder ved knæleddet. Det giver symptomer på tiltagende halthed og smerte, eller nogle gange stiv hoppende gang på et eller begge bagben.

 

En løs knæskal betyder, at knæet med tiden vil udvikle slidgigt, og i nogle tilfælde vil det også disponere for efterfølgende korsbåndsskade.

 

Undersøgelsen

 

Ved undersøgelsen vurderer vi hvor nemt knæskallen glider ud af leddet og hvor generet hunden er af lidelsen. Afhængig af sværhedsgraden inddeler vi ved undersøgelsesresultatet i fire sværhedsgrader. Vi anbefaler operation af hunde med Grad 3 og 4. Planlægningen af operationen sker også ud fra røntgenbilleder.

 

Operationen

 

Omfanget af operationen vurderes i løbet af operationen af den enkelte patient. Det afhænger af hvor dyb furen til knæskallen er.

 

Operationen for Medial Patellaluxation vil typisk kunne omfatte:

 

– Crista Tibia Transposition – Flytning udad af knæbåndets til hæftning på skinnebenet

 

– Medial desmotomi – Løsning af ledbånd på indersiden.

 

– Sulcus plastik – Uddybning af furen til knæskallen

 

– Fabellopatellar sutur – Forstærkning og opstramning mod ydersiden

 

Efter operationen

 

Hjemsendelse efter operationen er typisk dagen efter. Ved hjemsendelsen udleveres skriftligt materiale til dyrets ejer med anvisninger og beskrivelse af hvilke restriktioner dyret har i det videre forløb, samt og genoptræning.

 

Ortopædkirurgi udføres af vores kirurg Jens Jørgen Abildskov, der har speciale og en certificeret uddannelse i kirurgi GPCert(SAS): General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery. Jens Jørgen Abildskov er tillige fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte.

 

Ønskes information om ovennævnte operationer kontakt os gerne, bedst i telefontiden hverdage kl. 13 til 14. Vi oplyser gerne om forholdsregler før og efter en eventuel operation, samt en overslagspris for operationen.

Facebook anmeldelser

4,3 ud af 5

Baseret på +140 personers mening
Dennis Kræmmer Hansen


Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

Anne Marie Nyby Fuglsang

Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

Ebba Kristin Benda

Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Telefontid

Mandag - fredag 8:00 - 17:00 og lørdag 9:00 - 12:00

ÅBNINGSTIDER

 

Mandag 08.00 – 17.00

Tirsdag  08.00 – 17.00

Onsdag  08.00 – 17.00

Torsdag 08.00 – 17.00

Fredag   08.00 – 17.00

Lørdag   09.00 – 12.00

 

ADRESSE

 

Ryttervænget 6

5700 Svendborg

KONTAKT

 

62 21 64 21

info@svendborgdyrehospital.dk

Privatlivspolitik